Moet ik een mondkapje dragen op de fiets?

De beslissing om in de volledige bebouwde kom een mondkapjesplicht in te voeren is vrij controversieel en verregaand. Bedoeling was om mondkapjesplicht in te voeren op drukke plaatsen zoals parken, pleinen en winkelstraten, maar Roeselare gaat veel verder dan dat. In een persbericht zegt de stad evenwel te willen bijsturen in de komende dagen, maar waar en wanneer weet niemand.

Ondertussen ontstond commotie rond het dragen van een mondkapje op de fiets. Is zo’n mondkapje dragen op de fiets dan verplicht? Neen, want zoals in de publicatie van het stadsbestuur te lezen valt, vormen sportieve activiteiten een uitzondering op de mondkapjesplicht. Dat de politiezone Riho in een Facebookbericht er een creatieve invulling aangeeft door te stellen dat alleen wie in sportkledij zich verplaatst geen mondkapje op hoeft is quatsch.

Delen:

Reageer