Waarom ondertekend Roeselare werftransportcharter niet?

Werf Delta

Sinds een tweetal jaar is er sprake van een werftransportcharter. Dat is een afspraak tussen gemeentes , Confederatie Bouw, Bouwunie, en Fema, de beroepsvereniging voor bouwhandelaars. Het charter verbindt bouwbedrijven ertoe geen tractoren te gebruiken voor transport binnen de bebouwde kom, zoveel mogelijk gebruik te maken van bovenlokale wegen, en inspanningen te leveren om de weg proper te houden. Het meest in het oog springende punt van het charter is het verbod op werftransport tijdens de begin- en einduren nabij een school.

Op 1 september 2016 was Kortrijk de eerste stad die het charter ondertekende. Daarna volgenden heel wat andere steden in Belgiƫ. Maar Roeselare tekende verbazingwekkend nog niet.

De stad kent nochtans veel bouwwerven, waaronder die aan het AZ Delta in de Brugsesteenweg. Daar wordt gewerkt aan een gloednieuw gebouw. Vrachtwagens rijden af en aan, en parkeren door plaatsgebrek ook op het voet- en fietspad. Enkele keren werd de straat afgesloten voor het autoverkeer, maar dat blijft beperkt in tijdsduur en tijdstip. De werf ligt net tegenover de Stedelijke Basisschool De Brug.

Anno 2020 heeft het stadsbestuur het werfcharter nog steeds niet ondertekend.

Lees hier het Charter Wegtransport

Delen:

Reageer