Personeel AZ Delta voert actie tegen besparingen

250119delta

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van AZ Delta heeft actie gevoerd tegen de besparingen in het ziekenhuis. In alle campussen, zowel de Wilgenstraat, Westlaan als Brugsesteenweg, verzamelde het personeel aan de ingang om hun stem te laten horen aan de directie.

Te weinig personeel en te hoge werkdruk

“De citroen is stilaan uitgeperst”, is te horen in de wandelgangen van het ziekenhuis. De vakbonden klagen het structureel personeelstekort aan op de verschillende afdelingen. Ook in de keuken en de schoonmaak zijn er onvoldoende medewerkers voor handen.

Daarnaast is de werkdruk is te hoog. Het personeel moet op minder drukke momenten verplicht thuisblijven, terwijl ze op andere momenten moet presteren onder druk, wat veel stress met zich meebrengt. Volgens de vakbonden melden mensen zich ziek, als gevolg van voortdurende overbelasting op het werk.

13 miljoen besparen

De directie van AZ Delta wil bovendien een herstructurering doorvoeren waarbij 13 miljoen euro zou moeten worden bespaard. Ook dat is volgens de vakbonden geen goed idee: “Geen besparingen op goede zorg.”

Directie luistert niet

In juni vorig jaar was er al een actie, maar die leverde niet veel op. Sindsdien is de onvrede onder het personeel alleen maar gegroeid. De vakbonden maakten uit protest een button de tekst “wie zorgt voor ons” die het personeel zal blijven dragen tot de directie zich constructief opstelt.

Delen:

Reageer