Parkeertarief station wordt niet genormaliseerd

Autowiel

De parkeertarieven van de B-Parking aan het station worden dan toch niet genormaliseerd. Dat heeft de NMBS bekendgemaakt. De spoorwegmaatschappij had de mobiliteitsschepen eerder ter kennis gegeven dat ze het voordeeltarief sinds de opening zou stopzetten. Dat was er gekomen door de werf rond het station.

Toen Geert Messiaen (Open VLD), en pendelaar, de nieuwe tarieven te horen kreeg, schreef hij een brief naar de pers.

Het geluid van Messiaen, is mobiliteitsschepen Griet Coppé niet ontgaan. Ze besliste alsnog contact op te nemen met de NMBS. Als gevolg daarvan is er afgezien van de normalisering van het parkeertarief.

Ondanks schepen Coppé op de hoogte was van de tariefwijziging, reageert ze verbaast op de beslissing van de NMBS. De kniebuiging van de spoorwegmaatschappij stemt Coppé tevreden. Onder haar bewind werd geïnvesteerd in betere bewegwijzering voor de automobilist. Die moet gemakkelijker zijn weg vinden in het centrum. Parkeren in het weekend kost in het hart van de stad slechts een enkele euro.

Delen:

Reageer