CD&V, SP.A en Open VLD vormen nieuwe coalitie vanaf 2019

Akkoord Slogan 2019

CD&V, SP.A en Open VLD zullen vanaf januari 2019 het nieuwe stadsbestuur vormen. In vergelijking met de huidige coalitie wordt Groen ingeruild voor de liberalen. 

CD&V kon op 14 oktober op 40% van de Roeselarenaars rekenen. Met 18 zetels hadden de katholieken aan één coalitiepartner genoeg. Burgemeester Kris Declercq koos er echter voor met twee partijen te besturen: de SP.A, goed voor 3 zetels, en de Open VLD met 2 zetels. In totaal komt de coalitie uit op 23 van 39 zetels. SP.A behoudt de twee schepenen Michèle Hostekint en Henk Kindt. Open VLD zit zonder sleutelfiguren in het bestuur. Pas naar het einde van de legislatuur krijgt de partij van Piet Delrue een schepen. In tussentijd mag Open VLD wel de voorzitter van de gemeenteraad leveren.

De invulling van de schepenposities is nog niet gekend. De drie partijen ondertekenden wel al een bestuursakkoord. De slogan luidt ‘verder met Roeselare’.

Delen:

Reageer