Sint-Michiel stelt nieuw toekomstplan voor

Klas School

De scholengroep Sint-Michiel die de katholieke scholen in Roeselare en Ardooie verenigt, heeft zijn nieuwe toekomstplan afgelopen donderdag voorgesteld aan de leerkrachten. Zij konden hun bemerkingen geven wat tot een definitief ontwerp moet leiden tegen begin november. Het toekomstplan werd vormgegeven in samenwerking met de verschillende vakbondsvertegenwoordigers.

In 2017 werd al een eerste versie gepubliceerd, maar dat stuitte op protest bij enkele leerkrachten van het Onze-Lieve-Vrouw van Vreugde instituut (Broederschool), de Vrije Middelbare School en het Klein Seminarie. Zij organiseerden een protestmars, en hun leerlingen mobiliseerden hier aan deel te nemen.

Eén jaar verder is er een nieuw aangepast plan. De scholengroep Sint-Michiel stelt daarin een nauwere samenwerking voor tussen verschillende de scholen op vlak van studieaanbod.

Een belangrijk punt is een mogelijke nieuwe locatie voor het VISO, dat op eigen vraag nauwere banden wil met een andere school binnen Sint-Michiel.

Delen:

1 reactie op “Sint-Michiel stelt nieuw toekomstplan voor”

Reageer