Centrumlinkse coalitie kan voortgezet worden

Gemeenteraad1

De huidige centrumlinkse coalitie van CD&V, SP.A en Groen kan worden voortgezet. De winst van CD&V is zo groot dat het belang van deze partij  nog zwaarder zal doorwegen dan de afgelopen zes jaar. Alleen laat CD&V in tegenstelling tot heel wat andere gemeentes in de provincie nog niets los over de coalitie na 2018, wat toch vragen oproept.

Alle kaarten liggen open voor CD&V. In elke coalitie komt de katholieke partij voor. Een rechtse meerderheid met N-VA is mogelijk. Maar niet iedereen is daarvoor gewonnen. N-VA is daarbij de verliezer van deze verkiezingen. Groen en SP.A maken het meeste kans om mee te besturen, ondanks de resultaten van beide partijen niet super liggen.

Binnen de centrumlinkse coalitie zullen wellicht enkele verschuivingen voordoen. De SP.A die nu op 3 zetels zit in plaats van 5, zal een schepenpost moeten afstaan aan CD&V. Groen zal huidig schepen Filiep Bouckenooghe kunnen behouden. Met dit in het achterhoofd krijgt CD&V  7 schepenen op zijn naam, Groen en SP.A, elk 1 zetel.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

Delen:

Reageer