CD&V grote overwinnaar gemeenteraadsverkiezingen

Cdv Logo

CD&V heeft zijn positie in de stad versterkt. Met een resultaat van 40% is de partij de grote overwinnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker (en huidig burgemeester) Kris Declercq is de succesfactor van de katholieke partij.

Declercq behaalde 11 447 voorkeursstemmen. Een enorm verschil in vergelijking met tweede verkozene op de lijst, Nathalie Muylle. In totaal wisten 18 kandidaten van de CD&V een gemeenteraadszetel in de wacht te slepen.

De eerste dertien kandidaten werden ononderbroken verkozen. Een uitzondering daarop is Margot Wybo op plaats 8. Zij werd met 930 stemmen voorbijgestoken door Rina Arteel op de 18de plaats (954 stemmen). Wybo is wel eerste opvolger.

Er werden in Roeselare 42 797 stemmen uitgebracht, procentueel gezien kwamen 92,1% van de stemgerechtigden opdagen op een totaal van 46 449 mensen. 1606 (3,8%) mensen stemden blanco.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

Delen:

Reageer