Open VLD wil succesformule Kortrijk naar Roeselare importeren

Ontwerp Open VLD bootjes Sint-Sebastiaanspark

Opnieuw nieuws uit het kamp van de Roeselaarse liberalen.  Vorige maand was er nog een fikse crisis binnen de partij. Kopstukken Francis Reynaert, Annelies Carron en Maarten Vinckier verlieten de partij uit onvrede met het huidige beleid.  De partij van Piet Delrue is echter niet volledig ineen gecolapst. De partij heeft ambitieuze plannen met het Sint-Sebastiaanspark.

Open VLD wil het riet van de ‘bassin’ weghalen en er betonnen trappen plaatsen, gelijklopend met de waterlijn.  Aan de barak van het ‘Schuttershof’ zou in de zomer een bar of ijsjeskraam moeten komen te staan, ook zou het mogelijk moeten worden om met een bootje op het water te varen.  Kandidaat Robin Walleghem ontwierp een schets die de plannen visueel voorstellen.

De inspiratie voor het voorstel werd gehaald in Kortrijk, waar de populaire burgemeester Vincent Vanquickeborne zondag de verlaagde leieboorden feestelijk opende met 300 drummers.

Kanttekening
Toch zijn er bedenkingen op te merken bij het voorstel van Open VLD. Volgens  Vlaams Bouwmeester Leo van den Broeck is veel groen in de stad noodzakelijk maar paradoxaal gezien moet het ook een stukje ontoegankelijk blijven: “Stadsnatuur ontstaat pas als we niet alle groen platlopen”.

Open VLD hield vorig jaar een partijfeest in het Sint-Sebastiaanspark. Toen werd er een tijdelijke steiger gebouwd voor de plezierbootjes. Op de foto, links: Piet Delrue (lijsttrekker Open VLD), gevolgd door Kris Declerq (burgemeester, CD&V),  Francis Reynaert en tenslotte Marco Lombaert (Open VLD)

Delen:

2 reacties op “Open VLD wil succesformule Kortrijk naar Roeselare importeren”

Reageer